kroghoptikk

Krogh Optikk

Viktig å vite for deg som bruker linser

Øyets frontrute

Hornhinnen er det mest ømfintlige og sårbare vev på kroppen. Den er øyets «frontrute» og en beskyttelse mot mikroorganismer. Derfor er det viktig at hornhinnen holdes hel, frisk og gjennomsiktig.

Tørke ut

I luft vil myke linser tørke ut, og de kan gå i stykker etter kort tid.

Renhold

Du skal alltid vaske hendene før du berører øyne eller linser. Skyll godt, slik at du fjerner alle såperester. Bruk ikke håndkle som loer.

Sminke

Sminke bør påføres etter at du har satt inn linsene, og fjernes etter at du har tatt ut linsene. Lange negler kan ødelegge linsene.

Bakterier

Det er ofte mange mikroorganismer på badet. Derfor bør du ikke oppbevare linsene her.

Holdbarhet

Linsevæske som er åpnet har begrenset holdbarhet – se bruksanvisningen/forpakningen.

Irritasjon

Linser som utsettes for kosmetikk, såperester, hårspray, kjemikalier, damp eller gass, kan gi irritasjon på øynene. Disse linsene bør renses/kastes.

Sykdom/skade

Ved sykdom eller skade på øyet, må linser kun benyttes i samråd med lege eller linsetilpasser. Du må alltid si fra at du bruker linser ved lege- og synsundersøkelser. Øyedråper må ikke brukes når du bruker linser, såfremt ikke annet er avtalt med lege.

God øyehelse

God øyehelse tilsier at du regelmessig kontrollerer at linsene er rene og uten skader. Det er viktig å alltid ha et par briller i reserve. Du må ikke bruke andre linser enn de som er tilpasset dine øyne. Du skal bruke den linsevæsken du har blitt anbefalt, og følge de instrukser linsetilpasseren gir deg. Husk regelmessige øyeundersøkelser.

Kan jeg bruke linser?

Det finnes kontaktlinser for nesten enhver synsfeil, også for deg som har skjeve hornhinner. Kontakt oss, så finner vi en løsning som passer for deg.

Kan barn og ungdom bruke linser?

Én-dags-linser er idéelle å bruke for barn og ungdom. Disse linsene kastes etter bruk, og ungdommen eller foreldrene slipper å tenke på rensing og oppbevaring. Mindre barn kan bruke linser i spesielle tilfeller, kontakt våre fagfolk.

Er det vanskelig å sette linsene på øyet?

Dette har med trening å gjøre. Første gangen kan det føles uvant å plassere et fremmedlegeme på øyet. Etter noen dager har det blitt rutine, og du bruker lenger tid på tannpussen enn på linsene. Vi gir deg grundig opplæring i hvordan du enkelt tar linsene av og på.

Hvor lenge kan linsene sitte på?

Dette avhenger av linsetype samt hvordan øynene dine reagerer. Etter mange timers bruk kan øynene trenge hvile, avhengig av hvor du befinner deg. Tørr luft og arbeid foran dataskjerm kan gi irritasjon i øynene når du bruker kontaktlinser. Våre linsetilpassere vil fortelle deg hvordan du best skal bruke linsene dine.

Kan jeg sove med linser?

Hovedregelen er at linser ikke skal benyttes om natten. Med døgnlinsene som slipper igjennom opptil seks ganger mer oksygen enn vanlige linser, kan du imidlertid ha på linser dag og natt i samråd med din linsetilpasser.

Er det skadelig for øyet å bruke linser?

Dagens moderne linser og kontrollrutiner har gjort linsebruken meget sikker, men sørg for at du følger rutinene, renser linsene og gir øynene den hvile de trenger. Øyet er et levende organ som trenger fuktighet, oksygen og hvile. Det er meget viktig med god håndhygiene ved håndtering av linser.

Kan jeg svømme med linser?

Myke linser kan benyttes til de fleste former for vannsport. Men vannet kan skylle ut linsen - bruk svømmebriller! Ved døgnbruk av kontaktlinser, skal du ta ut linsene om kvelden etter bading i klorvann.

Kan jeg sole meg med linser?

Ja! Linser kan benyttes ved soling, men beskytt øynene med solbriller, eller i solarium; med beskyttelsesbriller.

Hvor ofte må linsene rengjøres?

Én-dags-linser og døgnbruk av linser krever ingen rengjøring! Alle andre linser må rengjøres hver dag. Belegg på linsene kan skape irritasjoner, derfor må linsene rengjøres og desinfiseres i spesialvæsker etter bruk.

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk


Informasjon om linser

Månedsliner, døgnlinser, dagslinser, mulitfokale linser - finn linsen som passer for DEG!

Aktive barn liker linser

Det er ingen nedre aldersgrense for når barn kan starte med linser. For noen barn er linser til og med det mest gunstige for synet.

Synsundersøkelsen - en forsikring for din øyehelse

Godt syn er ekstremt viktig, så ta vare på øyehelsen din!