Tørre øyne på hjemmekontoret?

Du blunker mye sjeldnere når du jobber ved dataskjermen. Det kan gi tørre og trette øyne. Hvis du er linsebruker og opplever dette, kan vi anbefale ACUVUE® OASYS 1-Day. Les våre råd.

Er du blant de som har droppet linser på hjemmekontoret, og blitt sittende med briller hele dagen? Du er ikke alene. Korona har påvirket rutinene til mange av oss, faktisk opp mot 20% bruker linsene mindre enn tidligere. Mange har droppet linser, eller linsene har blitt litt «glemt». Noen er kanskje også redde for å bruke linser eller har ikke kommet til sin vanlige oppfølgingstime hos optiker. Det er det ingen grunn til.

Med god håndhygiene kan du trygt bruke linser. Les våre åtte tips til trygg linsebruk nederst i denne artikkelen, eller les enda mer om dette her.

 

 

Vi blunker mye sjeldnere foran skjermen

Rita Aadne Ludviksen er optiker og fagsjef hos Krogh Optikk. Hun påpeker at for mange kan det være klokt å bruke linser på  hjemmekontoret.

 

 

– Tårefilmen danner det ytterste laget på øyet. Den smører hornhinnen, og holder den fuktig. En jevn flate her er viktig for skarpt syn og god komfort – men når du blunker mindre foran skjermen, sprekker tårefilmen raskere opp og du opplever at du får tørre øyne! Derfor kan kontaktlinser hjelpe, sier Rita.

 

Opplever du tørre øyne på hjemmekontoret?

– Noen linsekteknologier imiterer nemlig tårefilmen. Spesielt ACUVUE® OASYS 1-Day har såkalt «tåreinspirert design», som hermer etter tårefilmen, og gir fukt. Til kunder som opplever tørre øyne, anbefaler jeg derfor noen ganger å prøve ACUVUE® OASYS 1-Day, forteller Rita. Hun legger til at linsene er svært behagelige, samt at de gir veldig god synskvalitet.

Alle linsebrukere er forskjellige. Bestill synsundersøkelse her, og finn ut hva som fungerer aller best for deg.

 

Det er fortsatt trygt å bruke linser

Krogh Optikk jobber kontinuerlig med trygghet og hygiene. I alle våre avdelinger har vi strenge tiltak som gjør det trygt for deg å komme til oss for faglig oppfølging og hjelp med linser og linsebruk. Vi fortsetter å følge anbefalinger fra FHI og vektlegger særlig håndhygiene og rengjøring av utstyr. Vi begrenser prøving av briller og sikrer at alle er friske. Vi er tross alt helsepersonell med et stort og viktig ansvar!

Les flere detaljer om våre hygienetiltak i dette intervjuet med optiker og fagsjef Rita.