Opplev utsikten

Sommeren blir i Norge i år. Nyt utsikten til flott natur, på fjellet, ved sjøen, i skogen – eller se stjernene fra hengekøyen. Kontaktlinser er helt perfekt på tur.

 

Rita Ludviksen er optiker og fagsjef hos Krogh Optikk, og hun har lang erfaring med sommerens mest trendy accessoir – hengekøyen. I flere år har hun overnattet ute i hengekøye, og i fjor faktisk en natt hver eneste måned. Med en venninne, og noen ganger alene, på Grefsenkollen eller Vettakollen i Oslo.

 

Ute i hengekøye, året rundt

– Vi startet midt på vinteren, og dro opp om kvelden med mat og drikke. Så på stjernene og utsikten til byen noen timer, før vi sovnet i hengekøyen, og dro på jobb dagen etter. Det var så vakkert da vi våknet – iskaldt med nysnø og helt eventyrlig.

 

 

Så vi fortsatte, hver eneste måned. Det er så lett tilgjengelig, og lett å gjennomføre. Det er fantastisk hele året, særlig om sommeren, men like spesielt når man kan sitte i måneskinnet og se inn i et bål, tett innpakket, i mange minus.

 

Linser er perfekt på tur

Apropos har Rita mange minus i synsstyrke, ned mot 9-10. Hun ser dårlig uten hjelp, derfor bruker hun vanligvis endagslinser som tas ut om natten. På tur foretrekker hun å sove med linser som er egnet til slik bruk.

 

 

Pass på synet på tur – og nyt utsikten

For sikkerhets skyld har Rita alltid med brillene. Og hun påpeker hvor viktig det er med god linsehygiene.

 

–  Det er mye rusk og fragmenter i skogen, så ta med saltvann til å skylle med. Bruk også håndsprit før du skal ta på deg linsene – i skogen har du jo ikke såpe og vann, slik du vanligvis bruker hjemme, og som er anbefalingen. Bare husk å la håndspriten tørke godt før du tar på linsene, så du unngår alkohol på øyet.

 

Dette er enkle forholdsregler, med stor belønning. Linser er fantastisk på tur. Praktisk, behagelig og perfekt å kombinere med solbriller.

 

For flere reisetips se her