Opplev utsikten i høst – også med skjeve hornhinner

Enda flere har fått øynene opp for norsk natur denne sommeren. Og selv om ferien er over, bør du fortsatt gå på tur.

 

Naturen i Norge er kanskje på sitt aller vakreste om høsten. Opplev utsikten av glitrende morgendugg, rødgyllent løv, gullkledde åser og den helt spesielle krystallklare høstluften! Selvsagt også selv om du har skjeve hornhinner.

Hva er skjeve hornhinner?

Skjeve hornhinner, eller astigmatisme, betyr at hornhinnen har en ujevn krumning. Dermed brytes lysstrålene ulikt og treffer ikke netthinnen samlet. Da blir bildet som oppstår uklart. Astigmatisme hører oftest sammen med en annen synsfeil, som nærsynthet eller langsynthet.

 

Hvordan vet du at du har skjeve hornhinner?

Tegn på skjeve hornhinner er at du ser visse sider av et objekt som tåkete og at rette linjer oppleves bøyde. Har du en liten astigmatisme, opplever du ofte at du har perfekt syn, men samtidig føler du må anstrenge deg for å se klart i visse situasjoner.

 

 

Skjeve hornhinner er veldig vanlig og kan korrigeres med både briller og kontaktlinser. Det viktigste er at man oppnår et klart og skarpt bilde på netthinnen. Snakk med optikeren din om dette! 

Selv små hornhinneskjevheter kan korrigeres med ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM. Ved store skjevheter, er det utrolig viktig at linser eller briller samler dette til et skarpt bilde på netthinnen.Hvis du opplever noe av følgende, kan det hende du har skjeve hornhinner:

  • trette øyne

  • hodepine (frontal/panne)

  • uklart syn

  • ting blir «skjeve»

  • problemer med avstandsbedømmelse

  • bokstaver flyter ut og kan oppleves som doble

 

Bestill time til synsundersøkelse. 

 

Høsten er vakker, men har også mye vær. Lav, skarp sol, disig tåke, tett regn, sterk vind. Derfor kan kontaktlinser være ekstra praktisk på tur. Du kan ha solbriller utenpå, løpe eller klatre – linsene sitter fortsatt godt.

 

 

ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM er linsene for deg med skjeve hornhinner

Mange tror man ikke kan bruke linser når man har skjeve hornhinner. Slik var det nemlig før. Men linseteknologien har utviklet seg, og med ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM får man linser som passer de fleste av de kundene som har skjeve hornhinner. Enten du er nærsynt eller langsynt, får du linser som passer for deg. Linsene har en unik teknologi som holder dem stabile, enten du skal lese, ut på tur, se på skjerm eller hva som helst. De har også en helt spesiell komfort – og gir veldig god synskvalitet.