Aktive dager, aldri tørre øyne

Ebba og Hennie lever veldig aktivt, og synes linser er mye bedre enn briller. Det aller beste med linsene de bruker nå, er at de ikke blir tørre i øynene selv om linsene er på hele dagen. Derfor er de kjempefornøyde med ACUVUE® OASYS 1-Day.

Hennie Augustin Milde begynte å merke noen mystiske symptomer en gang mellom fjerde og femte klasse. Hun måtte myse for å se tavlen, og fikk ofte litt vondt i hodet. Læreren foreslo en synsundersøkelse, som hun tok. Hun fant ut at hun hadde minus styrke – og dermed fikk hun sine første briller.

– Jeg hadde mye bedre syn enn deg! ler tvillingsøsteren Ebba, men må innrømme det kanskje aller mest var ønsketenkning. – Jeg ville jo helst ikke ha briller. De er midt i ansiktet, det er så mye greier, du må vaske dem hele tiden. Så jeg fortrengte ganske lenge at jeg også egentlig var nærsynt. Men det er jo ubehagelig å ikke se bra nok, du føler deg ikke helt til stede – så da ble det briller på meg også.

 

 

Briller er styrete når man er aktiv 

– Det er greit nok med briller, men upraktisk når man spiller fotball og sånt, sier Hennie. Ebba fortsetter: – Mamma bruker linser, og er veldig fornøyd med det. Så da vi var ti-elleve, etter cirka tre år med briller, bestemte vi oss for å prøve.

Vi hadde kanskje trodd det skulle være litt ekkelt å sette inn linsene, det er jo rart å fikle på øynene. Og litt vanskelig var det jo i starten, men det tok egentlig kjempekort tid, og så gikk det helt av seg selv!

 

Lange dager med mye som skjer – og nesten alltid linser på

Siden de begynte med linser, bruker jentene bare briller for å hvile øynene, kanskje om morgenen, eller ved sykdom når øynene kan renne. Begge foretrekker helt klart linser. Begge har en aktiv hverdag med mye som skjer, og er glade for at det bare er å stå opp og ta på linsene – og så dra på skolen, komme hjem, gjøre lekser, løpe eller trene, spise middag – og ha linsene på helt til man hopper i seng igjen.

 

Det beste av alt: aldri tørre øyne

– Siden det fungerte så bra med linser fra starten, tenkte vi ikke på å bytte type. Men en gang vi var på synsundersøkelse, sa optikeren at vi burde prøve ACUVUE® OASYS 1-Day, som han sa har «tåreinspirert design», sånn at de gir mer fuktighet og er ekstra gode å ha på, forteller Ebba.

– Vi tenkte vi ikke ville merke forskjell, men øynene blir mye mindre tørre nå! fortsetter Hennie. – De gamle linsene ble mer tørre, særlig om kvelden. Litt som å ha rusk på øyet, man må blunke hele tiden. Det slipper man med dette merket, og det er kjempedeilig!

 

Anbefaler folk i klassen

Flere andre i klassen ser dårlig, i alle fall fem-seks stykker, og det hender jentene anbefaler linsene sine til andre. – Det er gøy å vite hva slags styrke andre har, og sammenlikne måten man bruker dem på, og hvordan folk takler det. Mange synes det er litt ekkelt å ta på øynene, men det er jo lett når man har lært det. En del har jo briller også – men det er jo så mye mer styr! Man må vaske dem, og passe på dem, og da er det jo mye enklere med linser.

Betryggende å vite at de beskytter litt mot solen

ACUVUE® OASYS 1-Day har teknologi som bidrar til å blokkere UV-stråler*, og det synes jentene er betryggende. – Vi har lært om UV på skolen nå nylig, og det er bra å vite at linsene beskytter litt når man ikke har på solbriller! sier Hennie. – Sånn ellers fungerer det jo fint med solbriller utenfor linsene, så man slipper å bruke masse penger på styrkeglass hvis man ikke vil, kommenterer Ebba og fortsetter:

– Linsene er liksom bare på hele tiden, og fungerer alt i alt kjempebra. Vi er veldig glade for at de hos Krogh Optikk anbefalte dem. De koster jo ikke mer enn de gamle linsene, så det er tydelig at de ikke bare er ute etter å selge, men å finne det som er riktig for deg, det er en veldig god service. Det viser at de vil det beste for kundene sine – i alle fall for oss!

 

*Alle ACUVUE® kontaktlinser har UV-blokkering av klasse 1 eller klasse 2 som bidrar til å beskytte mot at skadelige UV-stråler kommer inn i hornhinnen og inn i øyet. UV-absorberende kontaktlinser er IKKE en erstatning for beskyttende UV-absorberende øyebeskyttelse, for eksempel UV-absorberende beskyttelsesbriller eller solbriller, fordi de ikke dekker hele øyet og det omkringliggende området. Du bør fortsette å bruke UV-absorberende øyebeskyttelse som anbefalt av din optiker.