12. sep 2016

Høstens Trender

Tekst: Darja Barannik

Foto: Getty Images / Darja Barannik

 

Denne høsten har de store motehusene latt seg inspirere av flere epoker på catwalken; 60-, 70-, 80, og 90-tallets’ glansdager er slettes ikke forbi, og med en moderne tvist viste designerne look etter look som er til å dø for! Finn frem bohemen i deg den ene dagen, minimalisten den neste og maksimalisten den tredje – alt etter dagsform og humør. Som sett hos Gucci, er herrefrakker og blazere, spicet opp med feminine gullstiletter og små 60-tallshatter en kul og elegant trend som er verdt å følge. Jeg elsker hvordan flere av motehusene denne sesongen har blandet maskulinitet og femininitet på en svært balansert måte. Isabel Marant rocker skinnbukser og tunge, grunge sandaler til en oversized blazer. Balenciaga viste en kolleksjon bestående blant annet av luftige boblejakker hengende løst over tettsittende antrekk – og det er så stilig! Marc Jacobs oppfordrer oss til å ta steget enda lengre ved å kombinere dunjakke og ballkjole med mørk og dyster sminke.

 

Ralph Lauren

 

TIME TO ROCK THE ROCOCO

Denne sesongen er ikke rococo-tapeten bare forbeholdt stueveggen – i høst skal den også bæres på kroppen! Dette populære mønsteret var å se hos flere av de største motehusene i år som Christian Dior, Gucci, Michael Kors og Prada. Ralph Lauren stylet en rococo-mønstret herreblazer med skjorte og slips men ga antrekket en feminin twist med trange, slim-fit jeans. Selv synes jeg det er gøy å kombinere ulike mønstre og farger og oppfordrer flere til å finne maksimalisten i seg.

 

 

Max Mara

 

PINESTRIPE-FINE

Den britiske pinstripe-dressen er i lyset denne sesongen, og hos Max Mara ble den spicet opp med lærdetaljer i brunt og sort, lange, sorte lærhansker, mørkegrønne stiletter og sorte, ovale briller med grønn ramme – så fint! siden dressen er så nøytral kan den både styles opp og ned – for å gi looken et eget særpreg er kreativitet et godt stikkord!

 

Chanel

 

HOODIE-GOODIE

En annen komfortabel trend som har sneket seg inn på catwalken er hettegenseren: Dette behagelige plagget kan gi antrekket en kul og avslappet statement. Som observert hos Alexander Wang og Vetements gis det stort rom for at forbrukeren selv velger hva hun vil mikse og matche hettegenseren med; den lille sorte, et lekkert skjørt eller en kul bukse. Alt er lov! Til og med Chanel gjorde sin vri på hettegenseren, så det er ingen tvil om at denne er tilbake i motebilde. Men ikke glem å bytte ut joggebuksa før du forlater hjemmet ditt; det skal ikke se ut som du nettopp har stått opp eller er på vei til treningssenteret – ikke glem elegansen!

 

 

Prada

 

BLUE VELVET

Silkefløyel er uunngåelig denne høsten, og dette myke materiale gir ethvert antrekk et luksuriøst uttrykk. Ralph Lauren viste frem flotte, lange kveldskjoler med sexy snitt, mens Prada leverte en leken ”strong-independent-woman”-look med en stilig, ettersittende dress over en transparent skjorte, stor sløyfe i halsen og 70-talls gullhæler. Mange forbinder fløyel og velur med sensualitet og noe forførende (bare tenk Lana Del Reys versjon av Bobby Vintons ”Blue Velvet”!), men dette er et stoff som kan gjøre mye av seg i kombinasjon med for eksempel røft lær eller skinn.

 

Darja gjør nattkjolen mer hverdagslig men sofistikert med en hvit genser under.

 

LATIN-SATIN

Sateng utenfor soverommet er også en trend jeg applauderer denne høsten! Hos Louis Vuitton var kjolen stylet rocka med en bh-lignende skinntopp, boots og mørke lepper. Mange synes det kan virke litt vågalt å bruke ” undertøy” utenfor huset fire vegger, men med en hvit t-skjorte under satengkjolen får man straks en mer hverdagslig og tildekket look. Sateng-plagg følger kroppens former og omfavner enhver fasong naturlig vakkert. Calvin Klein viste frem en gotisk-retro look i sorte farger, mens Céline gikk for et mildere uttrykk med krem- og beigefarget dressbukse og en nydelig drapert-satengtopp.

 

Darja i cat-eye-solbriller fra Paul Smith.

 

CATWOMAN

Når det gjelder brillemoten denne sesongen så er cateye-fasongen den hotteste på catwalken. Dette så vi hos blant annet Gucci og Emporio Armani. Balenciaga ”goes big” ved å feste gigantiske 90- talls lenker til klassiske, mørke, superkule cateye-briller. Max Mara og Fendi fremhevet også katte-brillenes chicness under sine høst- og vinter-visning for 2016 i Milano. Dette er uten tvil en brille som kommer til å være i vinden lenge og derfor kan man med god samvittighet investere i denne! Den feminine cat-eye brillen passer definitivt til en maskulin stil, som pinstripe-dressen og store skjorter ala 80/90-tallet, så vel som til søte 60-talls kjoler.