7. feb 2017

Armanis armada

Av Anja Stang. Foto: Getty Images

 

Foto: GettyImages

Giorgio Armani ble født i den norditalienske byen Piacenza i 1934. Som 16-åring begynte han å studere medisin på universitet i Milano, og jobbet i en periode på et militærsykehus i Verona før han innså at kallet hans var et helt annet.

 

Unge Giorgio fikk seg jobb som vindusdekoratør på La Rinascente, et kjøpesenter i Milano, før han begynte å selge herreklær samme sted. På sekstitallet jobbet han som herreklesdesigner i firmaet Nino Cerruti, frem til hans eget motehus så dagens lys i 1975. Etter at Armani i 1980 designet alle kostymene i ”American Gigolo” med Richard Gere i den attraktive hovedrollen, fikk han en sterk kobling til Hollywood – både på og utenfor lerretet.

 

Foto: GettyImages

På begynnelsen av åttitallet lanserte italieneren underlinjen Emporio Armani, mens nittitallet brakte A/X, Armani Exchange; en rimeligere og mer avslappet linje for det amerikanske markedet. Giorgio har aldri vært fremmed for å ta i bruk ny teknologi, og var den første couturieren til å presentere kolleksjonen sin online allerede i 2007. Han har også designet en mobiltelefon i samarbeid med Samsung og – noe overraskende– designet scenekostymer for Lady Gaga!

 

Foto: GettyImages

82-åringen har tilsynelatende ingen planer om å roe ned med det første, og kler fortsatt flere av verdens største stjerner. Bare under årets Oscar-utdeling stod han bak Leonardo Di Caprios skreddersydde smoking og de vakre kjolene Charlotte Rampling, Cate Blanchett og Naomi Watts bar.