kroghoptikk

Krogh Optikk

Setter utfor (nesten) uten å blunke

Han fikk sine første slalåmski da han fylte tre år. Siden da har det gått fort nedover for Aksel Lund Svindal. Veldig fort.

Foto: Gepa

Etter sitt internasjonale gjennombrudd i 2005 har Aksel Lund Svindal vært på pallen så ofte at det skal godt gjøres å ikke være på fornavn med alpinesset.

 

Små marginer

På det nivået Aksel kjemper nå, handler det meste om små marginer, og ingen ting kan overlates til tilfeldighetene. Alt må fungere optimalt, det være seg trening, utstyr, kosthold – og naturligvis også synet. At det er en stor fordel å se godt når man raser nedover en fjellside, sier seg selv. Dessverre har de færreste av oss et optimalt syn fra naturens side. Det har ikke han heller. Vi tok en prat med Aksel Lund Svindal.

Hvor dårlig ser du egentlig? – Jeg er såpass langsynt at jeg bør bruke briller eller linser. I tillegg har jeg skjeve hornhinner, forklarer Aksel Lund Svindal.

Han forteller at selv om han ”alltid” har visst at han har ser dårlig, begynte han først bare å bruke lesebriller. Fordi han strevde med å finne en løsning som fungerte bra når han kjørte utfor, lot han derfor være å tenke på det en god stund. Helt til han begynte med kontaktlinser som viste seg å fungere bra også i skibakken.

 

Kan jeg bruke linser?

 

Bare ett blunk?

Er det sant at du blunker kun en gang når du kjører et renn? – Det med ett blunk er sant, et japansk tv-team studerte meg i 2009. Men det er også den eneste gangen noen har filmet øynene mine når jeg kjører utfor. Så jeg vet egentlig ikke akkurat hvor ofte jeg blunker, påpeker han. Men det er i alle fall veldig sjelden.

Er det noe du øver på eller skjer det naturlig? – Det skjer helt naturlig når jeg er fokusert.

Ja, fokus er viktig. For hvor fort går det egentlig? – I utfor går det i opp til 160 kilometer i timen, forteller Aksel. For å sette denne farten i perspektiv, betyr dette at han forflytter seg over førtifire meter hvert eneste sekund(!). Da er det greit at også synet fungerer optimalt.

 

Dette er de vanligste synsfeilene

 

Samarbeid

Du har vært kunde hos oss en god stund nå. Og nå har vi et fint samarbeid, ikke bare med deg men med hele alpinlandslaget. Hvorfor valgte du Krogh Optikk i utgangspunktet? – Jeg fikk det rett og slett anbefalt av noen bekjente. Krogh Optikk har dessuten et veldig godt samarbeid med Oakley, som jeg også samarbeider med, avslutter Aksel Lund Svindal.

 

 Foto: Gepa

Hva er god øyehelse?

Riktig korreksjon i briller og kontaktlinser er selvsagt grunnleggende i en synsundersøkelse. Målinger og tester forteller oss hva som vil gi dine øyne de beste forutsetningene for et optimalt syn.

Men god øyehelse handler om mer enn å finne riktig styrke i brillene eller linsene. I synsundersøkelsen sjekkes hele synsfunksjonen for å se om hele dette systemet fungerer som det skal. Våre optikere kan også oppdage øyesykdommer på et tidlig stadie og se tegn på blant annet diabetes og høyt blodtrykk.

Med vår kunnskap og dagens utstyr innebærer det blant annet at vi måler trykket i øynene og tar bilde av netthinnen din. Netthinnen har sin unike signatur, akkurat som et fingeravtrykk. Bildet gir oss en status på øyehelsen din, og ved neste synstest sammenligner vi dette med et nytt bilde og ser etter eventuelle endringer. Det gjør oss i stand til å oppdage uregelmessigheter tidlig, og ved behov henviser vi til lege eller øyelege.

 

En forsikring for din øyehelse

Hos Krogh Optikk er en slik grundig gjennomgang av øyehelsen er standard for alle kunder. For de aller fleste er øyeundersøkelsen en bekreftelse på at alt står bra til. Men det er uansett en stor fordel å kunne følge utviklingen på øynene over tid, uansett alder. Det gir en trygghet om at eventuelle uregelmessigheter fanges opp. Vi anbefaler derfor alle å ta en synsundersøkelse hvert annet år.

 

Bestill time til synsundersøkelse

 

Finn din nærmeste Krogh Optikk

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk