kroghoptikk

Krogh Optikk

Akkomodasjon

Øyets evne til å se klart på forskjellige avstander kalles akkomodasjon. Denne evnen bestemmes av øyelinsen og muskulaturen (ciliærlegemet) som styrer denne. Øyelinsen forandrer form og dermed brytningen på lyset som kommer inn i øyet. På denne måten stilles fokus inn på den avstanden vi ønsker å se klart.

I den optiske verden er avstander over 6 meter regnet som uendelig. Det betyr at når vi ser på objekter som ligger lenger enn 6 meter fra oss, er akkomodasjonen maksimalt avslappet. Den vil heller ikke endre seg om vi flytter blikket til et annet objekt som er enda lenger unna. Men når vi ser på noe som er nærmere enn 6 meter, vil musklene rundt øyelinsene strammes og øyelinsen krummes.

Det er denne evnen som avtar med alderen, og man trenger lesebriller for å kunne se klart på nært hold. Øyelinsen greier da ikke å krumme seg og bli rund lengre. Dermed får lyset en svakere brytning, vi får et brennpunkt ”bak” netthinnen, og man trenger briller som bryter lyset mer for å se klart. Ref. tidligere punkt om presbyopi.

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk