Et nødvendig gode

- Sykkelen, bekledning og hjelm er selvsagt en nødvendighet. Men noe jeg heller ikke klarer meg uten, er Oakley-brillene som brukes på hver økt.

Erik Nordsæter Resell er en ”shooting star” innen norsk sykkelsport. Fra å ha prestert sterkt i aldersbestemte klasser og på juniornivå innen både terreng- og cyklocross-sykling, endte han til slutt opp på den knallharde landeveien. Med alt hva det innebærer av belastninger på kropp og utstyr.

 

Oakley-brillen Erik bruker har UV-beskyttelse, og glassene - som er laget av polykarbonat som blant annet brukes i vernebriller, tåler ekstrem påkjenning uten å knuse. Derfor er Oakley og Prizm Road-glassene en viktig del av Eriks hverdag i jobben med å bli proffsyklist.

 

 

I år satser Erik knallhardt på kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team, med sportssjef Kurt Asle Arvesen i spissen. Uno-X er et nytt lag, etablert foran sesongen 2017. Lagets hovedfokus er talentbygging, og å utvikle ryttere videre til høyeste nivå. Ved å være en del av dette laget, ligger forholdene godt til rette for å bli profesjonell syklist en gang i fremtiden.

 

For en utøver som virkelig satser på idretten sin, er treningen i hverdagen utrolig viktig. Uten å trene blir man ikke best. Erik Nordsæter Resell har mer eller mindre drevet med sykling siden han var 10 år gammel. Det startet med en mandagskveld i Granåsen med Trondheim Velocipedklub og deretter ballet ting bare på seg. Nå er sesongen for fullt i gang, og det blir ritt hver helg framover. Og med på veien mot toppen er alltid Eriks Oakley-briller. Av helt åpenbare årsaker:

 

 

”Jeg bruker Oakley-solbriller først og fremst fordi det gir meg en fordel i treningen og Oakley Prizm Road er glasset jeg bruker mest. Det som gjør dette glasset så bra, er at det er spesialdesignet for landeveissykling. Det er lettere å oppdage hull og ujevnheter i veien - de lyser opp og jeg ser klarere med disse enn det blotte øyet!”

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?