kroghoptikk

Krogh Optikk

Hvilke solbriller velger du til festivalen?

Solbriller er essensielle på festival – men velger du eksklusivt 70-tall eller futuristisk 90-tall? Eller noe enkelt og personlig? Se hvilken trend du liker best, og vær klar til musikk i solen.

Foto: Jeremy Moeller/Getty Images

Solbriller: festivalens ultimate tilbehør?
Hva er essensen av sommer? For mange er det varme dager, duse kvelder og luften fylt av musikk. Festivaler har en egen magisk stemning, og skaper gjerne en helt egen stil. Uansett hvilken, er én accessoir obligatorisk: solbriller. De ser bra ut og er bra for øynene – så kan de i det hele tatt unnværes?

Trenger du solbriller med styrke?
Les mer om det her, eller bestill synsundersøkelse her.

Arven fra Woodstock og Coachella

Det er like mange festivalstiler som det er mennesker. Den mest typiske festivalstilen kan nok likevel oppsummeres som «eksklusiv bohem», preget av hippiestilen fra Woodstock, som gradvis har blitt mer glamorøs på Coachella. Og selv om det hevdes at Beyonce redefinerte festivalstilen med Coachella-konserten sin i år, vil nok sommerens festivaler fortsatt preges av boho, fordi det passer tidsånden i 2018.

 

NY PEACE & LOVE: impulser fra 60-70-tallet

«Three Days of Peace, Music and Love» var mottoet for legendariske Woodstock, sommeren 1969. To år før, kjent som «Summer of Love», demonstrerte hippiene mot krig og urettferdighet, for fred og kjærlighet. I 2018 er det nytt engasjement i luften, for likestilling, frihet og miljø. #metoo, anti-atomvåpen og tiltak mot plast i havet – det hele har et sus av 60-70-tall, og det gjenspeiles tydelig i moten. 

Foto: Presley Ann/Stringer/Getty Images 

 

ESCAPING THE MATRIX: ny futurisme fra 90-tallet

70-tallet handlet også om sci-fi og futurisme, som kom enda sterkere tilbake på 90-tallet. Det er kanskje best eksemplifisert av filmen The Matrix fra 1999, der små mørke briller skapte en look som har blitt ikonisk i filmhistorien. Filmens tema om en dystopisk fremtid der menneskene er overtatt av roboter, og fanget i en virtuell illusjon der ingenting er ekte, er lett å kjenne igjen i debatten om fake news og kunstig intelligens. Derfor er det kanskje ikke tilfeldig at Matrix-solbrillene er tilbake i 2018?

De markante solbrillene trekkes frem av mange kjendiser og motemagasiner, og vil dukke opp på festivalene i sommer. Du ser både disse, og andre futuristiske 90-tallsvarianter hos Louis Vuitton, Miu Miu, Lanvin og Prada. Finn ditt favorittpar og dans deg inn i fremtiden på sommerens festivaler!

Foto: Jeremy Moeller/Getty Images

 

ENKELT OG PERSONLIG: stilen du liker best

Sommeren gir deg stort utvalg av festivaler, og ikke alle preges like sterkt av trender. Foretrekker du metall, blues eller country, forholder du deg kanskje mest til din personlige stil. Eller du foretrekker kanskje en mer nøytral look, mne enkle Ray-Bans som har tidløst design.

Uansett om du er opptatt av trender eller ikke, finner du spennende modeller og nyheter i butikkene til Krogh Optikk. Kom innom og se det store utvalget – og nyt musikken i solen! Finn nærmeste butikk her.

 

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk