kroghoptikk

Krogh Optikk

Festsesong og høstmote 2017

Jeg liker høsten fordi den er nøytral samtidig som den fungerer som en slags representant for alle årstidene – vått, mildt, tørt, varmt, kaldt. Den nærmest schizofrene værvekslingen gjør det enda mer utfordrende og dertil gøyere å kle seg. Jeg trosser ikke værgudene, men lytter til dem. Og med høstens ankomst skjer det forandringer ute så vel som inni meg. Jeg føler meg mer klar for å gripe dagen; å være produktiv, få unnagjort avtaler og arbeidsoppgaver står i fokus. Dagene blir mer strukturerte, og istedenfor å ta dagen som den kommer, tar jeg heller været som det kommer. Alt handler egentlig om fleksibilitet og god innstilling. Med en deilig kasjmirgenser over en lekker buksedress, en perfekt høstjakke – som holder meg akkurat passe varm – en paraply og et par freshe solbriller lurt inn i veska, er det ingenting som kan stoppe meg og mine planer for dagen!

Tekst: Darja Barannik    Foto: Darja Barannik/GettyImages

Som høstens veksling i vær og temperatur, varierer jeg antrekkene mine like hyppig fra dag til annen. Samme gjelder mitt valg av briller til antrekket mitt. Brillen er et verktøy som bidrar til å forme, komplimentere og fremheve antrekket – akkurat som et hvilket som helst tilbehørs funksjon. Da brillen sitter midt i ansiktet, vil jeg anbefale å finne frem til en innfatning som best kler din ansiktsform. Når det er sagt, synes jeg det likevel er gøy å være leken og eksperimentere med form og fasong. Fra mitt synspunkt – og erfaring – er alt som kjennes behagelig på kroppen, det riktige for deg. Når du selv føler deg vel, følger god utstråling, selvtillit og eierskap til egen kropp og stil med.

 

BE YOUR OWN BOSS

Som dere kanskje allerede vet er jeg stor tilhenger av blazere, skjorter og dressbukser, gjerne kombinert i ulike mønster, stoff, farger og snitt. Jeg elsker denne sesongens tak om den todelte dressen med solide, rene linjer samt unike detaljer som gir dressen karakteristisk preg. Blant favorittene viste Celine, Hermes og Jacquemus hver sin utmerkede tolkning av dressen denne sesongen. Litt sånn I’m-the-Boss-utstråling slår aldri feil hverken på jobb eller fest, og kan ha en utrolig positiv innvirkning på dagsformen! 

Disse pilot-formede 70-tallsbrillene fra Prada går perfekt med den todelte dressen fordi de mykner opp den strenge silhuetten, og gir antrekket et kult og sofistikert helhetsinntrykk. 

 

PATTERN ALERT

Å kunne leke med uttrykk og identitet er det som gjør mote både interessant og stimulerende. Denne høsten skal fargene være sterke og kontrasterende. Kraftig rød er blant fargetonene som utmerker seg på catwalken hos de ledende motehusene med Alexander McQueen, Prada og Givenchy i spissen.

Jeg elsker farger, print og mønster, og med denne matchende sterke, men likevel lekne innfatningen fra Gucci på nesen, fremmes den eksperimentelle maksimalisten i meg.

 

GOLDEN DAYS

Denne sesongen hyller de store designerne glamor og inviterer luksus og eleganse tilbake på podiumet. Som sett hos flere av de store motehusene, er modellene ikledd luksuriøse plagg i gull fra topp til tå. Men ikke la deg skremme - denne trenden er ikke kun forbeholdt glamoureliten, og kan naturligvis nedtones og inkorporeres i hverdagen. Ved at du går for utvalgte plagg i gull som komplimenterer resten av antrekket ditt, kan du kle deg casual med en luksuriøs tvist. Som for eksempel hos motehuset Erdem - som er kjent for å mestre kunsten i å mikse delikat og dristig - vises en lekker gullfarget barokk-inspirert høstjakke over en hvit kjole med velur gullboots til.

Til dette antrekket foretrekker jeg denne enkle, men elegante solbrillen fra Saint Laurent fordi den sammen med gullbuksen og de edgy skoene tilføyer antrekket litt ekstra luksus samt et personlig preg.

 

THE MODERN CLASSIC

Å modernisere det klassiske er alltid en spennende utfordring som kan by på trendy og innovative resultater. House of Holland mestrer eksempelvis å binde ulike populære stilepoker sammen med en moderne vri. På catwalken viste de en superchic look hvor 60-tallets sukkersøte mønster kombineres med 90-tallets snitt og sensualitet, og antrekket toppes med et par røffe dog nøytraliserende cowboy-boots på beina. Her finnes ingen regler - så lenge det er gjennomført, er alt lov!

Denne metalliske 60-talls inspirerte kåpen møter den moderne verden med glans ved hjelp av disse stilige solbrillene fra Christian Dior. Jeg elsker hvordan solbrillen tilføyer antrekket et slags mystisk uttrykk, samtidig som den elegante kåpen toner ned de overdimensjonerte, maskuline solbrillene. Disse to forskjellige tilbehørene utgjør en god kombinasjon fordi de kontrasterende objektene balanserer og hever helhetsinntrykket.

 

VICTORIAN HIPPIE

Å blande ulike epoker med historie er det moderne motebildets sterkeste side. Mix-og-match-trenden hører ikke bare hverdagen til – det er like gøy til hverdags som til fancy begivenheter. Ingenting er så fint som når et lekent og naturlig spill mellom ulike farger og mønster fanger ens blikk.

Som all mote bunner denne trenden i en harmonisk balanse. Derfor passer denne lekre innfatningen fra Prada perfekt til antrekket da den rammer inn og binder antrekket sammen. 

 

FLUFFY

Store pelsjakker i sterke eller duse farger er en favoritt på catwalken denne sesongen. Den fargede pelsjakken er høstsesongens IT-plagg som definitivt får hoder til å snu etter deg på gata. Motemekka elsker den og det er vel ikke rart! Her er du helt åpen for å velge din personlige tilnærming til styling av jakken. Men en ting er i alle fall sikkert: Pelsen skal brukes til hverdag som til fest!

TIPS: Hvis du velger å style jakken til kraftige farger, kan antrekket balanseres med et par briller i en nøytral farge, som for eksempel denne hvite, rektangulære solbrillen fra Celine. Jeg liker hvordan de spisse kantene former ansiktet mitt, og samtidig toner ned den iøynefallende divaen. Glamour og eleganse ligger som sagt ikke bare i antrekket du har på deg; det kan også gjenspeiles i en innfatning eller en solbrille. Derfor er jeg tilhenger av å bruke solbriller på en grå regnværsdag så vel som en solskinndag. Vi har tross alt ikke nok solskinnsdager i året å boltre oss i til at vi kan ha en regel for solbrillebruk. Gjør det til et statement om du vil!

 

Husk at brillen skal komplimentere klærne og vice versa. Balance is key – men tør å være vågal for jeg mener at eksperimentering er viktig!

 

God høst!

 

Xx Darja

 

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk